T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
OSMANİYE / TOPRAKKALE - Toprakkale Halk Eğitimi Merkezi

e-Devlet Hakkında Bilgilendirme

 

Toprakkalelili  vatandaşlarımıza e-Devlet uygulamasının kullanımı yönelik eğitim verildi. e-Devlet şifresi birçok işlemimizi kurumlara gitmeden yapabildiğimiz anlatıldı. -Devlet Kapısından Ne Tür Hizmetler Verilmektedir?

 

  • Sorgulama Hizmetleri.
  • Başvuru Hizmetleri.
  • Bütünleşik Hizmetler (Birden fazla kurumun hizmetleri birleştirilerek oluşturulan hizmetler)
  • Belge Üretme Hizmetleri.
  • Ödeme Hizmetleri.
  • Bilgilendirme Hizmetleri.
  • Ödeme Hizmetleri.
  • Abonelik Hizmetleri gibi birçok hizmet verilebilmektedir.

 

 

 

E-Devlet Şifresi

 

e-Devlet şifrenizi içeren zarfınızı PTT Merkez Müdürlüklerinden, şahsen başvuru ile, üzerinde T.C. Kimlik numaranızın bulunduğu kimliğinizi ibraz ederek temin edebilirsiniz.

 

Bu uygulama, sizin yerinize başka bir kişinin şifre alıp adınıza işlem yapmasının önüne geçilmesi için gerekmektedir. e-Devlet Kapısı üzerinden verilen hizmetler yüksek güvenlik seviyesi gerektirdiğinden, şifreler başvuru sahipleri için özel olarak oluşturulmaktadır. Bu nedenle ancak kimlik ibrazı ve şahsen başvuru ile şifreler verilmektedir.

 

Şifre ilk alındığında PTT tarafından işlem masrafı olarak 2 TL tahsil edilmektedir. Şifrenin kaybedilmesi, unutulması vb. durumlarda PTT'den alınacak her şifre için ayrıca 4 TL ücret ödenmektedir. Bu işlem masrafı dışında herhangi bir yıllık ücret ödenmesi söz konusu değildir.

 

Şifrenizi Unutmanız Durumunda E-Devlet'te Doğruladığınız Telefon Numaranız Ile Şifrenizi Yenileyebilirsiniz.

 

e-Devlet Kapısı kayıtlı kullanıcısıysanız ve şifrenizle giriş yaptıktan sonra "Profilim" alanında bulunan iletişim bilgileri kısmına cep telefonunuzu kaydettiyseniz ya da cep telefonunuzu veya hem cep telefonunuzu hem de e-posta adresinizi e-Devlet Kapısında doğruladıysanız şifre yenileme hizmetinden yararlanarak yeniden şifre temin edebilirsiniz. Bununla birlikte, mobil imza, elektronik imza, yeni T.C. kimlik kartı veya internet bankacılığı kullanıyorsanız, e-Devlet Kapısına bunlardan biri ile giriş yaptıktan sonra da şifre oluşturabilirsiniz.

 

e-Devlet şifresi yurt dışında Elçilik ve Konsolosluklardan ücretsiz olarak temin edilebilmektedir.

Kurumumuzda açıköğretim Lisesi,açıkortaokul,kurs bitirme belgeleri,kursa kayıt olma iş ve işlemleri e devlet üzerinden yapılmaktadır.Toprajkkale Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü olarak sosyal medya,resmi web sayfamızdan,yada kursları ziyaret ettiğimizde,önemli toplantılarda e-devlet hakkında vatandaşlarımız bilgilendirilmektedir.Diploma,belge teslimi,okuryazarlık belgeleri teslim edilirken yapılan çalışmalar soyal medya üzerinden paylaşılmaktadır.Vatandaşlarımız e- devlet hakkında bilgi sahibi olmaktadır.

 

meb_iys_dosyalar/80/07/744114/dosyalar/2022_05/28090116_e-Devlet-Kapisi.mp4

 

 

 

 

 

 

 05-07-2022

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 28-05-202217-05-2022

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 28.05.2022 - Güncelleme: 18.07.2022 10:03 - Görüntülenme: 185
  Beğen | 2  kişi beğendi