T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
OSMANİYE / TOPRAKKALE - Toprakkale Halk Eğitimi Merkezi

Ders Kitapları Geri Dönüşümü

Ders Kitapları Geri Dönüşümü

 

Bakanlığımızca "Ücretsiz Ders Kitabı Dağıtımı" kapsamında her yıl düzenli olarak okul öncesi eğitim, ilkokul, ortaokul, ortaöğretim öğrencileri ve öğretmenlerin kullanımı için ders kitapları gönderilmektedir.

Atıkların geri dönüşüm ve geri kazanım süreci içinde değerlendirilmeden bertarafı hem maddesel hem de enerji olarak ciddi kaynak kayıpları yaşanmasına neden olmaktadır. Dünya üzerindeki nüfus ve yaşam standartları artarken tüketimde de kaçınılmaz şekilde bir artış yaşanmakta ve bu durum doğal kaynaklarımız üzerindeki baskıyı artırarak dünyanın dengesini bozmakta, sınırlı kaynaklarımız artan ihtiyaçlara yetişememektedir. Bu durum göz önüne alındığında, doğal kaynakların verimli kullanılmasının önemi daha da ortaya çıkmaktadır. 

"Sıfır Atık Projesi"  kapsamında israfı önlemek, kaynakları daha verimli kullanmak, atık miktarını azaltmak ve atıkları geri kazandırmak, yarınlara temiz bir dünya bırakmak için Bakanlığımızca ücretsiz gönderilen kitaplarının geri dönüşüme kazandırılması amacıyla ilgi yazımızın "Kullanılmış defter kitap ve atık kâğıtların değerlendirilmesi" başlıklı 13. maddesinde;

 "13.1. Teslim Noktası il/ilçe millî eğitim müdürlükleri depolarında kalan kitaplardan okutulma süresi sona eren ve öğretim programı değişen ders kitaplarının değerlendirme işlemleri (311 sayılı Millî Emlak Genel Tebliğ uyarınca) defterdarlık veya mal müdürlüklerince yerine getirilecektir.

13.2. Okul müdürlüklerince ders yılı sonunda, okul öncesi eğitim, ilkokul, ortaokul, lise ve açıköğretim öğrencilerinin kullanmış olduğu ders kitabı, öğrenci çalışma kitabı, defterler ve atık kâğıtlar gönüllülük esasına göre toplanarak il/ilçe millî eğitim müdürlükleri koordinesinde okul aile birliklerince değerlendirilecektir." denilmektedir.

İl/ilçe millî eğitim müdürlüklerince konunun öneminin tüm okul ve kurum müdürlüklerine bildirilmesi, okullarımızın yaz tatiline gireceği tarihe kadar okullarımızda atık ve geri dönüşümün dünyamız açısından önemine dair bilgilendirilmeler yapılması ve konu hakkında gerekli hassasiyetin gösterilmesi hususunda;

Bilgilerinizi ve gereğini önemle rica ederim.

 

                                                                                         İsmail ÇOLAK

                                                                                           Bakan a.

                                                                                             Genel Müdür V.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 21.05.2019 - Güncelleme: 25.10.2020 00:09 - Görüntülenme: 255
  Beğen | 1  kişi beğendi